Celebrations in other countries – Juhlia muualla maailmassa

Dumitru Coretchi, exchange student in International Business, Benjamin MacNab, degree student in Environmental Engineering, Petra Kármán, exchange student in Social Services, Lackson Kashobwe, degree student in Environmental Engineering, Daniel Bodenmiller, degree student in Environmental Engineering

Red and white twines in a bow.

Moldovalaisen Martisor-kevätjuhlan koriste

Mărțișor on vanha romanialainen juhla kevään alussa, sitä vietetään ensimmäisenä päivänä maaliskuuta. Tämä juhla symboloi talven loppua ja uuden ajan alkua. Tänä paivänä ihmiset antavat toinen toisilleen koristeen, jossa on kaksi pientä köyttä: yksi on valkoinen ja toinen on punainen. Yhdessä ne ovat Mărțișor – kevään talismaani. Mărtisor symboloi luonnon voimaa ja heräämistä, ja se annetaan läheisille ihmisille, esimerkiksi  vanhemmille, lapsille ja läheisille ystäville. Mărțișor-koristetta pidetään rinnassa lähellä sydäntä koko maaliskuu, minkä jälkeen se laitetaan puuhun, palautetaan se luonnolle.

Australian kansallispäivää juhlitaan 26. tammikuuta siksi, että ensimmäinen siirtolaislaivasto saapui Australiaan vuonna 1788.   Se on hyvin iso juhla. Minun suosikkiradioasemalla soitetaan top 100 -laulua viime vuodelta. Yleensä sitä musiikkia kuunnellaan ystävän kanssa ja juodaan paljon olutta. Kansallispäivä on yleensä kuuma, koska se on kesällä. Usein myös silloin grillataan ulkona. Se on kiva päivä.

Red-white-green decoration for Hungarian independence celebration

Unkarilaiset pitävät tällaista kokardia vallankumouspäivänä

Viidestoista maaliskuuta on vallankumouspäivä Unkarissa. Sitä juhlitaan, koska vuosina 1848–1849  syntyi moderni, parlamentaarinen Unkari. Vallankumouspäivänä pidetään lomaa: se on koko kansan lomapäivä. Silloin ei olla työssä ja käytetään kokardia, jossa on Unkarin värit punainen, vihreä ja valkoinen. Kaikissa kaupungeissa vietetään muistojuhlaa.

Sambian itsenäisyyspäivä on 24. lokakuuta. Se on mukava ja ihana päivä, koska silloin soitetaan musiikkia, näytellään, tanssitaan, syödään ja juodaan. Silloin muistetaan sitä, kun vapauduttiin brittiläisten vallasta.

Etelä-Saksassa juhlitaan Oktoberfestiä. Juhlille pukeudutaan perinteisiin baijerilaisiin vaatteisiin, esimerkiksi nahkahousuihin. Siellä juodaan litroittain olutta. Oluen kanssa syödään makkaraa ja hapankaalia. Jos juodaan       liikaa olutta, valitettavasti helposti oksennetaan ja myös pissataan  väärään paikkaan. Semmoinen juhla.