Minun suomalainen lempiruoka

by Ramil Nuretdinov, degree student in Environmental Engineering
Leivän tuotanto Suomessa on kalliimpaa kuin Venäjällä, mitäs siihen sanoa. Mutta hinta on oikea, koska Suomen tuotanto on parempi, se on oikeasti niin!

Jos haluatte maistaa jotain kansallisista Suomen leivonnaisista, niin ostakaa  ”reikäleipää”: se on suomalainen ruisleipä, jossa on reikä keskellä leipää.

Minä suosittelen myös kuuluisaa karjalanpiirakkaa. Niiden täytteet ovat erilaiset. Aina riisistä perunamuusiin saakka.

Suomalainen piirakka kalan kanssa on tehty rukiista. Sen nimi on kalakukko. Ja jos puhutaan suomalaisesta keittiöstä, niin parasta on kuitenkin ruoka, joka on tehty kalasta! Suomalaiset tekevät ruoan järvi-, joki- tai merikalasta. Monet turistit ostavat kalan Suomesta, koska luottavat Suomen tuotannon laatuun.

Two small pancakes with salty fillings

Fisherman’s delicates: blinit, mätiä, sipulia ja smetanaa.

Suomen kansalliseen ruokavalioon kuuluu mm. kalakeitto ja klimppisoppa. Joitakin kala-aterioita tehdään maitotuotteiden kanssa. Myös Venäjällä tarjotaan kalakeitto vispikerman kanssa, joka tekee keiton herkullisemmaksi.

HYVÄÄ RUOKAHALUA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *